Broodje kipburger met citroenmayonaise

Met vlees van  


Ingrediënten

4 Boerderijkip-kipfilet
3 sneetjes witbrood, geroosterd
1 ei
1 tl. Dijonmosterd
Rasp van 1 citroen
Sap van een halve citroen
4 el. halfvolle mayonaise
4 ciabattabroodjes, afgebakken en gehalveerd
Sla, voor de garnering

bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de kipfilets tussen 2 stukken huishoudfolie en sla erop met een deegroller tot ze half zo dik zijn. Rooster de boterhammen en vermaal het in de keukenmachine tot grof broodkruim. Klop het ei los met de mosterd en wat peper en zout in een kom. Doop de lapjes kip in het eimengsel en druk ze dan in het broodkruim. Leg ze 10 minuten op een bakplaat onder de grill. Keer de kipburger halverwege om, zodat het door en door gaar wordt en krokant aan beide kanten.

Klop de citroenrasp en het -sap en flink wat zwarte peper door de mayonaise. Smeer wat van de mayonaise op de onderste helften van de broodjes, leg op elke helft een kipfilet en wat sla en leg er dan de bovenste helften op.